با من در ارتباط باشید

چگونه پروژه بگیریم؟

چگونه پروژه بگیریم ؟ روش های گرفتن پروژه

چگونه پروژه بگیریم؟

چگونگی گرفتن پروژه یکی از دغدغه اصلی اکثر افرادی هست که مدت زمانی رو گذاشتین تا یک مهارتی رو یاد بگیرید و بعد از یادگیری اون مهارت حالا میخواهند یه جایی استخدام بشوند و یا اصلا فریلنسری کار کنند و پروژه بگیرند .

این مقاله رو یکبار با هوش مصنوعی نوشتم ، ولی بعدش دیدم انگار هوش مصنوعی انقدرا هم باهوش نیست ، من این مقاله رو به طور مداوم بروز خواهم کرد و هر روشی که امتحان میکنم و هر جوابی که بگیرم رو با شما به اشتراک میذارم .

نکته مهم

در نظر داشته باشید که در تمام این گام ها شما یک هدف دارید و آن هدف این است که به دیگران (کارفرما) بگویید که من میتوانم پروژه شما را با قیمت مناسب و در زمان مناسب و با کیفیت مناسب تحویل بدهم ، در واقع هدف اصلی شما این است که نشان دهید که میتوانید از پس کار بر بیایید .

1. پرتفولیو (نمونه کار) یا رزومه(سابقه) خود را آماده کنید :

یک آرشیو از سوابق و نمونه کارها و توانایی هایتان بسازید
یک آرشیو از سوابق و نمونه کارها و توانایی هایتان بسازید

اولین گام برای اینکه بتوانید نظر کارفرمایان و یا دیگر افراد را به خود جلب کنید این است که رزومه(سابقه) یا  پرتفولیو (نمونه کار)خود را به آن ارائه بدهید ، در تمامی مراحلی که خدمت شما ارائه میشود ، بهترین و مهمترین کار این است که پرتفولیو (نمونه کار ) خوبی از خود را ارئه دهید .

به طور خلاصه ، رزومه یک خلاصه ای از تمام کارهایی است که تاکنون انجام دادید + نمونه کار شما .

و پرتفولیو به طور خلاصه یک نمایشی هست از تمام کارهایی که انجام داده اید .

داشتن یک وبسایت هم برای نمایش نمونه کارهای شما موثر تر است و هم شما را حرفه ای تر نشان میدهد و هم میتواند خودش راهی برای جذب مشتری باشد .

نکته : اگر تاکنون هیچ کاری انجام نداده اید و نمونه کاری ندارید ، به هر طریقی که میتوانید (با هزینه کم ، بدون هزینه و….. ) سه الی چهار پروژه انجام بدهید و یا حتی برای خودتان کاری انجام دهید و چند نمونه کار خوب برای خودتان بسازید .

اگر بخوهید نکته بالا را رعایت کنید به احتمال زیاد نیازی به خواندن ادامه این مقاله ندارید ، زیرا به احتمال زیاد در همان کارهای تمرینی خود مشکل شما در گرفتن پروژه رفع خواهد شد ، چرا که همانجا افرادی پیدا میشوند که به شما اعتماد میکنند و به شما پروژه میدهند .

اما به هر حال پرتفولیو و رزومه خود را بنویسید و آماده داشته باشید .  

اگر در ابتدای کار هستید و یا تحصیلات مرتبطی با کاری که ارائه میدهید ندارید (مثل خود من ) که فقط پرتفولیو خود را ارائه بدهید ، ولی اگر تحصیلات مرتبطی دارید و یا سابقه کار در شرکت ها و یا مشارکت در پروژه هایی را داشتید برای خود یک رزومه بسازید .

اگر تمایل دارید در مورد نحوه ساختن پرتفولیو بیشتر بدانید لطفا این مقاله را نیز مطالعه فرمایید (در حال نگارش).

اگر تمایل دارید در مورد نحوه نوشتن رزومه بیشتر بدانید لطفا این مقاله را نیز مطالعه فرمایید (در حال نگارش).

2. جایی باشید که مشتری هست:

مشتریتان را بیابید ، در جایی که مشتریتان هست حضور داشته باشید ، در شبکه های مختلف به دنبال مشتریتانتان بگردید
مشتریتان را بیابید ، در جایی که مشتریتان هست حضور داشته باشید ، در شبکه های مختلف به دنبال مشتریتانتان بگردید

برای اینکه بتوانید پروژه های خوبی بگیرید حتما باید در جایی حضور داشته باشد که مشتری شما حضور دارد . در شبکه های مجازی و یا در دنیای واقعی  جایی که مشتریتان وجود دارد حضور داشته باشید .

به طور قطع اگر شما لینوس توروالدز هم باشید ، تا زمانی که دیگران از حضور شما و خدمات شما اطلاعی نداشته باشند قطعا نمیتوانند از شما و خدمات شما استفاده کنند .

پس سعی کنید مجامع ، گروه ها ، کانال ها ، سمینار ها ، وبینارها ، و …. را پیدا کنید که مشتری های شما در آنجا حضور داشته باشند و سعی کنید خودتان و مهارت های خودتان را معرفی کنید .

3. شبکه سازی و ارتباطات (دوستانتان را پیدا کنید ) :

Communication and networking
ارتباط و شبکه سازی
ارتباط سازی و شبکه سازی کنید ، شبکه ای از افراد موفق هم کار دور خود جمع کنید
ارتباط سازی و شبکه سازی کنید ، شبکه ای از افراد موفق هم کار دور خود جمع کنید

سعی کنید همچنین در کانال و گروه هایی که همکاران شما (افرادی که مهارت شما را دارند ) حضور داشته باشید ، این مورد از طرق مختلف به شما کمک میکند .

اولا : اگر شما در پروژه های خود به مشکل بخورید میتوانید کمک بگیرید و این مورد به شما جسارت میدهد تا پروژه های بزرگتر و پیچیده تری را بپذیرید و اگر هم به مشکل خوردید آدمش رو دارید که بهتون کمک کنه .

دوما : اگر شما به دیگران کمک بکنید (که حتما این کار را بکنید ) اونها هم برای جبران لطف شما مشتریان اضافه خود را و یا پروژه های بزرگشان را به شما میدهند و حتی اگر لازم دیدند از شما به عنوانی یک شریک استفاده خواهند کرد .

4.  مذاکره :

negotiation
مذاکره
مذاکره با مشتری یکی از اصلیترین گام های دریافت پروژه و حتی شاید بتوان گفت حیاتی ترین بخش است
مذاکره با مشتری یکی از اصلیترین گام های دریافت پروژه و حتی شاید بتوان گفت حیاتی ترین بخش است

یکی از مهمترین بخش های کار شما برای گرفتن پروژه این است که بتوانید یک جلسه مذاکره با مشتری هایتان را به خوبی هندل کنید .

سعی کنید در این مورد مطالعه کنید و چنتا ترفند و اصول مذاکره یاد بگیرید . ولی خب به طور خلاصه شما در جلسه مذاکره باید اجازه بدید تا کارفرما حرفش را راحت بگوید و سعی کنید بیشتر گوش کنید تا اینکه بخواهید حرف بزنید .

همچنین وقتی که نوبت به شما رسید ، خیلی ساده صحبت کنید ، لازم نیست از اصلاحات پیچیده استفاده کنید .

بعد از ارائه پرتفولیو این مهمترین گام است ، سعی کنید مهارت مذاکره را یاد بگیرید و این گام را به خوبی هندل کنید.

5. نظرات مشتریان قبلی:

Customers comments
نظرات مشتریان قبلی
نظرات مشتریان قبلی خود را منتشر کنید

در صورت انجام پروژه‌های قبلی، نظرات و بازخوردهای مشتریان را در نظر بگیرید و در صورت امکان آنها را در وبسایت یا پروفایل خود منتشر کنید. نظرات مثبت می‌توانند به شما در جذب مشتریان جدید کمک کنند.

در واقع زمانی که افراد ببینند که شما توانایی این را دارید که این کار را انجام بدهید ، و آنها اولی فردی نیستند که قرار هست مورد آزامایش شما قرار بگیرند بیش از هر زمان دیگری به شما اعتماد میکنند .

6. پیگیری دقیق:

پیگیری مداوم 
Continuous follow up
در بازه های زمانی مشخصی پیگیری کنید صحبتی که قبلا با مشتری خود داشتید

پس از ارسال پیشنهاد یا رزومه کاری، پیگیری دقیق و منظم با مشتریان ممکن است بسیار مؤثر باشد. این نشان می‌دهد که شما جدی هستید و تمایل دارید با مشتریان همکاری کنید.

سعی کنید در فاصله های مشخصی مثلا روز بعد ، 3 روز بعد ، 5 روز بعد و …. پیام بدهید و پیگیری کنید که نظر مشتری چیست و تمایل خود را برای گرفتن پروژه نشان دهید .

7. قیمت گذاری شفاف و قرارداد :

Contract and proposal
قرارداد و پروپوزال
قرارداد یا پروپوزال و قیمت گذاری نهایی پروژه و تایید انتظارات

و نهایتا به بخش قرار داد میرسیم که در صورتی که قیمت گذاری پروژه و نوشتن قرار داد را با موفقیت رد کنید ، پروژه رو گرفتید و میتونید با دریافت مبلغی شروع به کار کنید .

سعی کنید در قیمت گذاری خود متناسب با توانایی ای که دارید قیمت گذاری کنید ، چیزی  باشد که نه کم باشد و نه زیاد باشد و به طریقی باشد که مشتری بداند برای  هر بخشی چقدر هزینه میکند .

همچنین توجه کنید که همه چیز شفاف باشد ، مثلا حتما تک تک کارهایی که میکنید رو عنوان کنید تا بعدا مشکلی پیش نیاید و کارفرما کار بیشتری از شما نخواهد .

همچنین  من هر تجربه دیگری در این باره کسب کنم را در مجموعه مقالات چگونه پروژه بگیریم انتشار میدهدم ، که شما میتوانید مطالعه بفرمایید(در حال نگارش).

نتیجه‌گیری:

پروژه‌گیری یک هنر است و نیاز به استراتژی، تجربه، و هوش بازاری دارد. با رعایت نکات فوق و مستمر کردن تلاش‌های شخصی، می‌توانید به عنوان یک فرد آزاد پروژه‌های موفقی را جذب کنید و موفقیت حرفه‌ای خود را بیشتر کنید .

سعی کنید تلاش های خود راثبت کنید تا هر مرحله خود و ارائه خود را بهبود ببخشید و توجه داشته باشید که مهمترین مرحله و مهمترین گام همان نمونه کار و سابقه شماست ، و همچنین با ساختن چند کار خوب و با کیفیت دیگه لازم نخواهد بود که به دنبال مشتری بگریدید ، آنها شما را پیدا میکنند .

فهرست مطالب

دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *