با من در ارتباط باشید

نحوه نوشتن رزومه برای تازه کارها + نمونه رزومه

توی این مقاله میخوایم در مورد اینکه آیا نوشتن رزومه برای تازه کارها کار مهمی هست یا نه، صحبت کنیم و البته اگر مهمه چطور بنویسیمش که به درد یه  تازه کار بخوره و کارفرماها با خوندنش ما رو تحویل بگیرند.

نحوه نوشتن رزومه برای تازه کارها + نمونه رزومه

نحوه نوشتن رزومه برای تازه کارها
نحوه نوشتن رزومه برای تازه کارها

توی این مقاله میخوایم در مورد اینکه آیا نوشتن رزومه برای تازه کارها کار مهمی هست یا نه، صحبت کنیم و البته اگر مهمه چطور بنویسیمش که به درد یه  تازه کار بخوره و کارفرماها با خوندنش ما رو تحویل بگیرند.

البته که میدونید من تازه کار هستم و هر گامی که بر میدارم رو با شما به اشتراک میذارم، با این چیزی که بهتون میگم تلفنم خیلی زنگ خورد ولی آیا استخدام هم شدم؟!!

 آیا مهمه که رزومه بنویسیم؟؟؟

چرا باید رزومه بنویسم؟
چرا باید رزومه بنویسم؟

به نظر من اگر بخواید در سریعترین زمان ممکن یک مهارت رو یاد بگیرید و به درآمد برسید بهترین کار ممکن این هست که به جای گذروندن وقت پشت سیستم، بلند شید و برید توی یک فضای واقعی کار بکنید، کار واقعی!!!  تنها در این صورت هست که شما با چالش های واقعی اون مهارت رو برو میشید.

حالا نکته ای که هست اینه که اکثر شرکت ها برای استخدام شما، رزومه میخوان.

یه سوالی که ممکنه پیش بیاد اینه که اگر من تازه کارم رزومه ای برای نوشتن ندارم؛ من نمونه کاری ندارم اصلا، حالا باید چیکار کنم؟

بذارید افراد تازه کار رو به سه  دسته تقسیم کنیم: دسته اول، اونهایی که هیچ آموزشی ندیدند و هیچ نمونه کاری هم قطعا ندارند. به نظر من این دسته بهترین کاری که میتونند بکنند این هست که یه وقتی روزانه بگذارند و  یه مقدار آموزش ببینید در حوزه ای که میخواهند مهارت کسب کنند و البته شانسی تقریبا نزدیک به صفری دارند برای استخدام شدن.

دسته دوم: دوستانی که کمی آموزش دیدند ولی کار واقعی انجام نداند، این دوستان بهتر هست که دو الی سه پروژه داشته باشند( حالا یا دمو یا پروژه رایگان برای آشناها و اقوام) و بعد شروع کنند برای استخدام تلاش کردن (البته ممکن هست شرکت هایی باشند که این دوستان رو بپذیرند، من خیلی ممنون میشم اگر تجربه هاتون رو پایین این پست به اشتراک بذارید تا همه بتونیم با کمک هم به پیش بریم).

و نتیجتا گروه سوم: که چند مورد نمونه کار هم دارند و میخواهند خود کار رو به طور واقعی یاد بگیرند که این افراد حالا آماده هستند که برای استخدام در شرکت ها اقدام بکنند.  

ابزار نوشتن رزومه

برای نوشتن رزومه من قبلا از این سایت استفاده میکردم (شما میتونید از قالب های آماده پاور پوینت، ورد، فوتوشاپ و …. هم استفاده کنید و یا حتی خودتون طراحی کنید، ولی ما تازه کاریم) که البته سایت خوبی هست ولی داستان اینه که یه راه بهتر هم هست.

حالا جلوتر در مورد نحوه نوشتن رزومه بهتون میگم ولی به طور کلی رزومه قراره خیلی خیلی ساده باشه، این سایت میتونه بهتون کمک بکنه ولی میتونید از خود سایت های کاریابی از جمله جابینجا و جاب ویژن و ای استخدام استفاده بکنید برای نوشتن رزومه و احتمال قبول شدن اونها خیلی بیشتر هم هست.

پس الان ابزار رو هم داریم، بریم سراغ نحوه نوشتن رزومه

نحوه نوشتن رزومه

نحوه نوشتن رزومه
نحوه نوشتن رزومه برای تازه کارها + نمونه رزومه 8

توی فرایند تولید محتوا مهمترین نکته اینه: خودت رو جای کاربر(شما بگو مشتری، کارفرما یا …) بگذار!

خب کسی که باهاش طرفیم، شخصیه که متخصصه، ادعا داره، زود اعصابش خورد میشه، مدام یه سوالی رو میپرسه: “خببببب به من چه؟!!!!!”

و هر دقیقهه هی میگه “احمق”، “به درد نمیخوره” و میره سراغ رزومه بعدی.

اگر این نکته رو درک کنید خودتون کاملا درک میکنید که چه بخش هایی رو باید بنویسید و چه بخش هایی رو باید رها کنید.

حالا ما قرار هست که برای این آدم رزومه بنویسیم.  قبل از اینکه بخوام ادامه بدم به رزومه ای که من نوشتم نگاه کنید.

البته میدونم که شما میتونید خیلی بهتر از من بنویسد ولی داستان بهتر و بدتر بودن نیست، داستان، مفید و کارآمد بودن هست.

من اولین رزومه ای که نوشتم پر از مطلب بود، تمامی مهارت هایی که بلد بودم از حل کردن مسائل ریاضی و مهارت نوشتن تا وردپرس و ….

کلی روش ارتباطی، کلی نمونه کار، کلی شبکه اجتماعی…. خلاصه نگم براتون، اگر اون رزومه رو بدیم به متخصص عصبانیمون که احتمالا منو جر میداد 😊

و هر چی هم اون رزومه رو میفرستادم هیچ کس بهم زنگ نمیزد.

بعد از اون ماجرا اومدم داستان رو تغییر دادم، فهمیدم که باید خودم رو جای اون ادم عصبانی بذارم و با فکر اون فکر بکنم. بنابراین اومد تا حد امکان رزومه رو خلاصه کردم .

برای اینکه این کار رو شما بکنید این سوالات رو از خودتون بپرسید:

  1. این آدم چی میخواد از من بدونه؟
  2. چه مهارت هایی رو از من انتظار داره؟
  3. برای اعتماد کردن به من چی میخواد؟
  4. اگر قبولم کرد چطور باهام تماس بگیره؟

خب واضح هست که این آدم میخواد من خیلی سریع و خلاصه خودم و مهارت هام رو بهش معرفی بکنم، بنابراین توی یک متن کوتاه خودم رو معرفی میکنم، مثلا همین رزومه خودم:

- image - چطور پروژه بگیریم - موسی امیری
نحوه نوشتن رزومه برای تازه کارها + نمونه رزومه 9


مورد بعدی مهارت های من هستن، که شما باید مهارت های کاملا مرتبط با اون پوزیشن شغلی  رو بنویسید و بنابراین مهارت کوه نوردی عین یا تعمیر ماشین، اون هم برای پوزیشن شغلی طراحی سایت، باعث میشه متخصصمون دیونه بشه. بنابراین خیلی ساده و سریع بگو چیکاره ای؟!

- image 1 - چطور پروژه بگیریم - موسی امیری
نحوه نوشتن رزومه برای تازه کارها + نمونه رزومه 10

مورد بعدی اعتماده، طرف فهمید که تو آدم خفنی هستی و یه چیز ایی هم حالیته، ولی باید یه خورده اعتمادش رو جلب کنید. چطور؟ با نمونه کار. سعی کنید دو الی سه نمونه کار اینجا بگذارید و یه توضیح خیلی خیلی خلاصه براش بگذارید، اگر سایت یا نمونه کارهایی دارید که تحت اینترنت هستن که لینک بذارید اگر هم نمیشه عکس قرار بدین خودش بررسی میکنه.

- image 2 - چطور پروژه بگیریم - موسی امیری
نحوه نوشتن رزومه برای تازه کارها + نمونه رزومه 11

و نکته آخر راه ارتباطی هست، فرض کن که دوست عزیز متخصصمون حال کرد که شما اینقد باهوش هستید که دقیقا چیزی براش نوشتید که اون میخواد بدونه، حالا دوست گلمون میخواد شما رو استخدام بکنه، دنبال چی میگرده؟ احسنت، راه های ارتباطی میخواد، ترجیحا بیش از سه راه ارتباطی قرار ندید که حتما حتما یکیش ایمیل هست و یکیش هم شماره تلفن، سومی رو هم مختارید هر چی میخواید بذارید (ولی تلگرامتون رو بذارید 😊)

- image 3 - چطور پروژه بگیریم - موسی امیری
نحوه نوشتن رزومه برای تازه کارها + نمونه رزومه 12

خب دوست تازه کار من، شما الان تونستید یه دونه رزومه خیلی مفید و کارآمد بسازید، گام آخر شما اینه که برید توی سایت های استخدامی و تا میتونید رزومتون رو ارسال بکنید برای پوزیشن شغلی مرتبط با خودتون، یا زنگ بزنید و بگید آقا من کار میخوام، و بعد رزومه رو بفرستید.

نکته مهم اینه که احتمالا به جای رزومه بگن که آقا/خانم نمونه کار(پرتفولیو) برامون بفرست که اون رو هم جای خودش توضیح میدم.

سعی کنید رزومتون به طور کلی یکی یا نهایتا دو صفحه باشه، بیشتر نشه، حتی اگر حرفه ای هستین دو صفحه اش بکنید.

یه نکته ای که هست، اینه که من از سابقه شغلی و تحصیلی دیگه نگفتم، ولی شما میتونید اون رو هم اضاف بکنید ولی دیگه خودتون بدونید که با شلوغ کاری اعصاب کافرمای عزیز رو خراش ندید.

رزومه ای که من میفرستادم این یکی بود که البته این هم خیلی خلاصه است:

آخرش من استخدام شدم؟

واقعیت اینه که من استخدام نشدم دلیلیش هم اینه که من توی منطقه محرومی هستم و شرکتی اطراف ما نیست، دوستانی که زنگ میزند هم کارآموز حضوری میخواستند که از عهده من بر نمیومد، اما خدایی گوشیم خیلی زنگ خورد که خودم هم فکرش رو نمیکردم.

ولی بالاخره یه همکار مشتی پیدا کردم اما این مورد با قدرت پرتفولیو (نمونه کار) ممکن شد. یعنی آقای مهیار وقتی میخواست مهارت من رو ببین بهم گفت نمونه کارهات رو برام بفرست، بنابر این در مقاله دیگری من بهتون یاد میدم که چطور پرتفولیو بسازید.

سخن پایانی

خب دوستان عزیزم، من توی این مقاله نوشتن رزمه رو یاد ندادم، بلکه یادتون دادم که با فکر یه آدم دیگه به موضوع نگاه کنید و بخش هایی که لازم هست و به میزانی که لازم هست رو برای کارفرما پر بکنید، بسیار متشکرم از اینکه به من اعتماد کردید و وقت گرانبهای خودتون رو برای این مقاله گذاشتید، هر گونه توضیحات اضافی اگر نیاز داشتید و یا توصیه و یا نکته به ذهنتون رسید ممنون میشم همین پایین برای من بنویسید.

امیدوارم  این مقاله مفید بوده باشه برای شما .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

6 − شش =

فهرست مطالب

درخواست مشاوره رایگان

نام شما(ضروری)